Zo Fit als je Kunt (leefstijlproject)

Een bewuste leefstijl en gezonde voeding draagt bij aan herstel. Daarom is MindUp in 2017 van start gegaan met het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’. Iedere maand wordt bij onze Beschermd Wonen locaties een thema behandeld met betrekking tot een gezonde leefstijl. Op de leefstijlkalender vind je een overzicht van alle thema's die behandeld worden.

Zelf aan de slag met een bewuste leefstijl?

De thema's die behandeld worden zijn niet alleen voor cliënten van MindUp nuttig. Iedereen doet er goed aan om bewust na te denken over zijn of haar leefstijl. Daarom vind je hier iedere maand een factsheet behorende bij het thema. Voel je vrij om deze factsheets af te drukken of te delen.


Januari - Wereldgerechten

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Vol goede moed kunnen we werken aan fitheid en eetgewoonten, onder meer door goed te koken en ook te kijken naar gerechten uit landen en culturen om ons heen. Dus staat in januari het thema wereldgerechten centraal in ‘Zo fit als je kunt’. We kijken daarnaast ook naar koken in het algemeen. Hoe maak je gerechten klaar, welke kook- of baktijden zijn er en hoe voorkom je kruisbesmetting? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord.

 

Februari - Maand van de muziek

Binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staat de maand februari in het teken van muziek. Iedereen heeft daar wel iets mee, iedereen heeft ook zo zijn of haar eigen voorkeuren. Maar invloed heeft muziek op alle mensen. Ontroert het je, word je er vrolijk van of gelukkig? Het kan je ontspannen en je kunt er samen met anderen van genieten. Het hoe en wat van de invloed van muziek op jou en anderen; daar gaat het in februari over.


Maart - Voedingsvoorlichting

De maand maart van het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staat in het teken van de voedingsvoorlichting. Het gaat om bewustwording: weet wat je eet en hoeveel je van bepaald eten nodig hebt. Wat is gezonde voeding en wat juist niet? Hoe worden wij verleid tot het kopen van ongezonde producten? Deze vragen gaan we beantwoorden. 


April - Maand van bewegen

De maand april van het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staat in het teken van bewegen. Waarom is bewegen gezond? Hoe kun je ervoor zorgen dat je genoeg beweegt en welke activiteiten kun je bijvoorbeeld ondernemen om al zonder heel veel moeite tóch genoeg beweging te krijgen? Er zijn vele antwoorden op deze vragen; bewegen is naast nuttig ook nog leuk. 


Bekijk hier de leefstijlproject thema's van 2016!

Downloads

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina