Zo fit als je Kunt

Een bewuste en gezonde leefstijl draagt bij aan herstel. In 2020 staat het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ daarom stil bij de drie pijlers van een gezondere leefstijl: gezonde voeding, voldoende bewegen en het vinden van ontspanning. Iedere maand behandelen we een uniek thema dat bijdraagt aan jouw fitheid. Op de leefstijlkalender vind je een overzicht van alle thema’s die in 2020 aan bod komen.
 

Zelf aan de slag met een bewuste leefstijl?

De thema's die behandeld worden zijn niet alleen voor cliënten van MindUp nuttig. Iedereen doet er goed aan om bewust na te denken over zijn of haar leefstijl. Daarom vind je hier iedere maand een factsheet behorende bij het thema. Voel je vrij om deze factsheets af te drukken of te delen.

Januari - Budgettering

Na de dure decembermaand beginnen we het nieuwe jaar binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ met het thema budgettering. Omdat het soms lastig is om uit te komen met geld bespreken we deze maand met elkaar hoe we overzicht kunnen krijgen in onze financiën en delen we tips. Welke websites kunnen je bijvoorbeeld ondersteunen en hoe maak je een begroting? 
 

 


Februari - Gezonde voeding

In februari gaan we het binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ hebben over gezonde voeding. Welke producten zijn gezond en welke juist niet? We duiken samen de keuken in en gaan aan de slag met gerechten waarbij we zoveel mogelijk vitaminen en mineralen proberen te behouden. 

Maart - Hygiëne en uiterlijke verzorging

In de maand maart staat binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ het thema hygiëne en uiterlijke verzorging centraal. Hoe voorkom je verspreiding van bacteriën en virussen en onnodige problemen zoals gaatjes in je tanden of vervelende luchtjes? Met elkaar ontdekken we wat er komt kijken bij een goede hygiëne en uiterlijke verzorging en hoe we elkaar hierin kunnen stimuleren.

Bekijk hier de leefstijlproject thema's van 2019!


Bekijk hier de leefstijlproject thema's van 2018!