Willeke Alberti ontroert cliënten van GGZ Friesland

Geplaatst op 16 april 2012

Willeke Alberti is één van Nederlands bekendste zangeressen. Ze haalde meer dan twintig keer een notering in de Nederlandse top40 met liedjes als Carolientje en Samen zijn. GGZ Friesland was dan ook vereerd dat ze afgelopen vrijdag een optreden kwam verzorgen.  

Vrijdag de dertiende was voor de cliënten van GGZ Friesland en van MindUp, het organisatieonderdeel voor wonen, werk en dagbesteding, dus zeker geen ongeluksdag. Willeke Alberti trad een uur op in ontmoetingscentrum De Tille op terrein Groot Lankum in Franeker. Dit deed zij in het kader van een tour langs meerdere ggz-instellingen in het land, opgezet vanuit de Willeke Alberti Foundation. Hiermee wilde de foundation mensen met een psychische kwetsbaarheid een leuke middag bezorgen.    

Schot in de roos
Dat voornemen is ruimschoots geslaagd. In de Tille was al vroeg een prettige spanning merkbaar. Er werd een podium geplaatst, tafels gingen eruit, stoelen op een rij en veel nieuwsgierige bezoekers wachtten ongeduldig op de komst van de zangeres. De honderdvijftig gratis kaarten waren eerder die week al snel uitgegeven en opgehaald.

Om 14.00 uur werden Willeke Alberti en haar band verwelkomd door Ingemarit van der Wal, algemeen directeur Mindup, en kon het feest tot groot genoegen van alle bezoekers beginnen. Iedereen kwam al snel in de stemming. Het optreden was een feest van herkenning voor vele ouderen. De jongere generatie zorgde ervoor dat de handen de lucht in gingen en er een polonaise ingezet werd. Willeke Alberti zong bekende liedjes, zoals Carolientje en Ome Jan, een medley van de musical De Jantjes en tot slot samen met één van haar grootste fans, die spontaan uit de zaal het podium betrad, het lied Samen zijn. Bij velen was de ontroering merkbaar en de enthousiaste reacties waren geweldig.

Willeke heeft na haar optreden nog een uur een Meet and Greet gehouden. Iedereen wilde natuurlijk met haar op de foto of haar handtekening. Sommigen kochten de CD waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Willeke Alberti Foundation.  

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina