Trajectbegeleiding

Cliënten die bij MindUp zijn aangemeld voor begeleiding bij werken, leren of activiteiten, krijgen eerst een gesprek met een trajectbegeleider. Deze trajectbegeleiders werken bij het Trajectbureau van MindUp en bieden ondersteuning bij het kiezen, krijgen en behouden van scholing, werk en dagbesteding.

Voor wie is Trajectbegeleiding?

Trajectbegeleiding is geschikt voor iedereen die zich aanmeldt bij MindUp. Bij vragen op het gebied van werk, leren en activiteiten kan een behandelaar cliënten verwijzen naar MindUp. Ook cliënten van een wijkteam, andere zorginstellingen, huisartsen,   UWV of re-integratiebedrijven kunnen aangemeld worden voor trajectbegeleiding om arbeidsvaardigheden te trainen of een zinvolle dagbesteding te verkrijgen.

Trajectbegeleiding is geschikt voor mensen...

...die door psychische problemen zijn vastgelopen in werk of opleiding en ondersteund willen worden bij hun terugkeer;
...voor wie terugkeer naar betaald werk (voorlopig) niet mogelijk is, maar die wel een zinvolle dagbesteding willen;
...die werkervaring willen opdoen, om hun mogelijkheden op een reguliere baan te vergroten;
...die activiteiten willen oppakken die afleiding bieden en/ of activiteiten waarmee ze in contact komt met andere mensen;
...die moeite hebben met het vinden van een passende vrijetijdsbesteding;
...die dagactiviteiten in hun eigen tempo willen doen, die aansluiten bij hun wensen en mogelijkheden;
...die willen onderzoeken wat voor werk bij hen past.

Passende activiteiten

Na aanmelding bij MindUp krijgen cliënten een adviesgesprek met een van onze trajectbegeleiders. Ze bespreken samen op welke wijze MindUp kan ondersteunen bij de doelen van de cliënt. Ze brengen de wensen, mogelijkheden en vaardigheden in kaart. In het rehabilitatieplan wordt vervolgens vastgelegd welke stappen cliënten gaan zetten om hun doelen te bereiken. Cliënten werken hieraan in hun eigen tempo.

Hoe gaat het verder?

De trajectbegeleider bespreekt regelmatig samen met cliënten het rehabilitatieplan. Ze evalueren de doelen en waar nodig worden de activiteiten en begeleiding bijgesteld.

Het streven is cliënten te begeleiden naar een vrijwilligerswerk, betaald werk of een opleiding. Soms kan een trajectbegeleider hierin taken van cliënten overnemen, zoals het eerste contact leggen met een werkgever of opleiding.

Het Trajectbureau van MindUp is bereikbaar via telefoonnummer 088 336 56 66 of via e-mail: info@mind-up.nl

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina