Scheepswerf MindUp onderdeel Kroonappel-tentoonstelling in Sneek

Geplaatst op 4 maart 2014

Het Oranje Fonds gaat ieder jaar op zoek naar de mooiste, sociale initiatieven, genaamd de ‘Appeltjes van Oranje’. Vorig jaar zijn er drie speciale appeltjes uitgereikt; de Kroonappels. De bibliotheek in Sneek is de gehele maand februari het decor voor de tentoonstelling ‘Kroonappels 2013’. Binnen deze tentoonstelling zijn alle Kroonappelnominaties van 2013 te zien. Het thema van afgelopen jaar was: "Samen meer! MindUp behoorde tot één van de zestig genomineerde initiatieven.

De kleine tentoonstelling bestaat onder andere uit een uit hout gesneden kaart van Nederland. Per provincie staan alle genomineerde instellingen uitgelicht. Tegenover deze kaart van Nederland staan verschillende kasten waarop filmpjes van de instellingen te zien zijn: wat is de instelling en wat is precies het sociale initiatief waarvoor ze genomineerd zijn? Daarnaast hangen er veel foto’s van de ondernemers en de initiatieven verspreid in de hal waar de tentoonstelling plaatsvindt. In totaal zijn er zestig genomineerden uit heel Nederland en de Nederlandse Antillen tentoongesteld in de bibliotheek van Sneek.

MindUp
MindUp is met de Scheepswerf ver gekomen in de wedstrijd maar heeft helaas de Kroonappel net niet gewonnen. Deelnemer Ben en teammanager Ymie Stenekes mochten wel aanwezig zijn bij de uitreiking door Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Oranje fonds
Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds voor initiatieven op sociaal gebied. Wat daarbij de belangrijkste doelen zijn, zijn diversiteit, actief burgerschap en samenhang in de buurt. Het Oranje Fonds is sinds 2003 actief en heeft al verschillende thema’s aangehaald, zoals ‘Sport Beweegt’, ‘Groen Verbindt’ en ‘Kennis Maken’.

Foto 1

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina