Scheepswerf de Oldegalileën

De handen uit de mouwen op de scheepswerf

In de wijk de Oldegalileën (bloemenbuurt in Leeuwarden) is De Werf gevestigd. Mensen die te kampen hebben met een psychiatrische aandoening, of hier in het verleden mee te maken hebben gehad, knappen hier boten op voor particulieren. De scheepshuizen bij De Werf bieden zestien ligplaatsen voor boten van particulieren, waaronder buurtbewoners. Op de werf, die bestaat uit een werkplaats, een overkapte werkplaats en enkele scheepshuizen, worden schepen gerestaureerd, opgeknapt en onderhouden.

De medewerkers halen veel voldoening uit hun werkzaamheden op de werf. Ze krijgen vertrouwen in hun eigen kunnen en doen ervaring op in het leggen van sociale contacten. De werkzaamheden zijn zeer gevarieerd: ieder bootje heeft zijn eigen verhaal. Elk project is weer anders en biedt de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren.

>> Bekijk de video over de Scheepswerf

Diverse werkzaamheden

De werkzaamheden op de werf bestaan onder andere uit:

  • Divers onderhoud/reparatiewerk aan houten, polyester en stalen schepen
  • Onderhoud van het terrein
  • Schuur-, schilder- en laswerkzaamheden
  • Onderhoud van de Dwaelster

Naast het werken aan schepen is het ook mogelijk om de Friese wateren te bevaren. Tijdens het vaarseizoen kunnen cliënten als ‘maat' meewerken op het schip de Dwaelster. Voor meer informatie of boekingen van de Dwaelster, kijk op de website.

Locaties en tijden

Bovenstaande werkzaamheden kunnen gedaan worden in:

Maandag t/m vrijdag

  • ochtend: 8.30 - 12.00 uur
  • middag: 12.30 - 16.00 uur
Quote

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina