Realisatie MindUp Wonen Sneek bekroond met een prachtige opening

Geplaatst op 16 november 2012

Op feestelijke wijze heeft MindUp Wonen donderdag 8 november de deuren van haar nieuwe woonvoorziening aan de Jancko Douwamastraat geopend. De opening van het pand is een bekroning op een lange voorbereidingsperiode die uiteindelijk heeft geleid naar een prachtige nieuwe woonvoorziening, voor 24 bewoners met een psychiatrische aandoening en psychosociale problematiek.

Het bijzondere van het gebouw aan de Jancko Douwamastraat  is dat het niet de uitstraling heeft van een typisch zorggebouw. Het is een prachtig neutraal appartementengebouw geworden, gesitueerd in een woonwijk in Sneek, waarbij de bewoners van het pand in de buurt gezien worden als nieuwe buurtbewoners; buurvrouw of buurman.

Om die reden is er bij de opening voor gekozen om geen uitbundig feestvertoon aan de buitenkant te houden maar de feestelijke opening vooral binnen te laten plaatsvinden. Zowel de eerste als de tweede etage waren prachtig aangekleed en de catering was goed verzorgd,  dankzij de dagbesteding van MindUp Sneek en Heerenveen. De in grote getale toegestroomde bezoekers, waaronder familie, nauwbetrokkenen bij de bouw,  medewerkers van MindUp, buurtbewoners en andere betrokkenen, genoten zichtbaar.

Onder het genot van koffie/thee en gebak werden de bezoekers rond 15.15 uur welkom geheten door Trinus van der Kuur, teammanager van de locatie. Hij vertelde over het realisatieproces van de nieuwe woonvoorziening. Nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur, Adriaan Jansen vulde aan dat de organisatie en bewoners trots mogen zijn op dit prachtige pand. Ter illustratie liet hij twee van de bewoners aan het woord. De bewoners vertelden over hun ervaring van het  verhuizingsproces en lieten merken erg blij te zijn met hun nieuwe onderkomen.
Aansluitend verklaarde Adriaan de vestiging als officieel ‘geopend' en dhr. Heikema, directeur van Woningstichting De Wieren, had de eer om MindUp als eerste te feliciteren. Dit deed hij door overhandiging van een cheque voor aanvullende werkzaamheden.

Na het officiële gedeelte was er gelegenheid tot een hapje en een drankje en bezichtiging van het gebouw. Enkele bewoners hadden hun huis opengesteld en gaven bezoekers vol enthousiasme een rondleiding. Daarnaast konden bezoekers de pas gelanceerde surfacetafel uitproberen. Tezamen zorgden de verschillende programmaonderdelen voor een interactieve en inspirerende middag.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina