Project Scheepswerf de Oldegalileeën van Mindup in de finale van Kroonappels

Geplaatst op 28 maart 2013

De patiënten met een psychische kwetsbaarheid, die werken op de scheepswerf de Oldegalileeën, maken kans op een prachtige prijs. Vanochtend bleek dat dit project van MindUp in de categorie Buurt door is naar de landelijke finale van de Oranje Fonds Kroonappels. MindUp maakt daardoor kans op een geldbedrag van 50.000 euro.

Er zijn drie categorieën: Buurt, Helpende Hand en Jeugd. Per categorie zijn er 20 finalisten. Op donderdag 18 april komen alle landelijke finalisten bij elkaar op Fort Voordorp waar zij voor een vakjury de projecten zullen presenteren. Per categorie wordt een winnaar bekendgemaakt en die ontvangt de Kroonappel van Oranje en daarmee de prijs van € 50.000. Dat de scheepswerf bij de laatste twintig zit in de categorie Buurt heeft zij te danken aan de stemmen van vele inwoners van de gemeente Leeuwarden en medekanshebbers in de regio.

Scheepswerf De Werf
In de wijk Oldegalileeën in de bloemenbuurt van Leeuwarden is De Werf gevestigd. Hier worden boten opgeknapt voor particulieren. De medewerkers van De Werf hebben een psychiatrische beperking. Ze hebben in het verleden onder andere twee Friese schouwen opgeknapt en bijgedragen aan de opening van de Slagte Marathon. De medewerkers halen veel voldoening uit hun werkzaamheden. Ze krijgen vertrouwen in hun eigen kunnen en zijn trots op hun prestaties. Door het werk doen de medewerkers ervaring op in het leggen van contacten en zijn zij beter in staat mee te doen  in de wijk.


Participatie in de wijk
De werf is onderdeel geworden van het straatbeeld in Leeuwarden en een verrijking van de buurt. De Werf heeft scheepshuizen die ruimte biedt voor 16 ligplaatsen voor boten van de buurtbewoners. Met de prijs kunnen alle patiënten van MindUp ook aan andere projecten werken. Doel is het ondersteunen van de kwetsbare burger bij het participeren op de arbeidsmarkt en in de buurt. MindUp helpt met destigmatiseren, omdat iedere burger telt.

 

Voor meer informatie over het project, kijk op www.mind-up.nl/scheepswerf of bel of mail met de afdeling Marketing en Communicatie van GGZ Friesland via pr@ggzfriesland.nl of 058-2848715.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina