Première in de Tille

Geplaatst op 14 november 2011

Afgelopen donderdagmiddag 10 november was het zover, een heuse première in de Tille bij MindUp Franeker. De rode loper lag uit en de drankjes en hapjes stonden klaar, verzorgd door de gastvrouwen van de Tille. Nadat iedereen een plekje had kunnen vinden was het dan eindelijk zover. 
De film die zijn première beleefde was een product van een project van de computer afdeling in de Tille. Vier weken geleden was het idee geboren om een speelfilm te maken, maar dan een van 3 minuten en geïnspireerd op de clipjes die wel op YouTube en Facebook te vinden zijn. Een aantal deelnemers zag dat wel zitten en wilde graag mee helpen om zo'n film te maken en ieder op zijn eigen kennisgebied. Een muzikant verzorgde de filmmuziek en een andere deelnemer deed het camerawerk of maakte de filmposter. Ook de acteurs melden zich en deden van harte mee en zelfs tijdens het maken van de opnames kwamen er nog goede ideeën naar boven!

Met alle ideeën hadden ze wel een film kunnen maken van een uur, maar de uitdaging was om een 3 minuten speelfilm te maken. Wellicht dat we ooit nog eens een lange film gaan maken, want de reacties bij de première waren allemaal zeer positief. Zeker is wel dat er in de toekomst meer projecten zullen plaats vinden vanuit de Tille, welke houden we nog even voor ons maar u zult nog van ons horen en zien.

Voor wie er niet bij kon zijn of de film nog eens wil bekijken dan kan dat. De film staat op YouTube.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina