Bert Verhaagen ondersteunt bij herstel met Tai Chi!

Geplaatst op 20 juli 2017

MindUp hecht veel waarde aan een gezonde leefstijl en heeft daarom onder andere het programma ‘Zo fit als je kunt’ ontwikkeld voor haar cliënten en medewerkers. Daarnaast begeleidt MindUp haar cliënten op hun persoonlijke weg naar herstel van rollen in de samenleving. Tai Chi is een onderdeel in het leefstijl programma ‘Zo fit als je kunt’. Bert Verhaagen geeft met veel enthousiasme deze Tai Chi lessen en ervaart hoe positief Tai Chi werkt in het kader van herstel.

Bert geeft aan dat het geven van Tai Chi uniek is binnen de GGZ in Nederland. In het buitenland wordt er meer gebruik van gemaakt. Hij pleit er dan ook voor om veel meer met Tai Chi te doen binnen de GGZ. “In Groot Brittannië zijn er enkele groepen in de Menthal Healthcare. Daar wordt ook regelmatig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de nut van Tai Chi. Onlangs is er een onderzoek geweest aan de Bournemouth University waar Tai Chi onder andere een positief effect heeft op de (re)activering.”

Ook clienten geven aan dat zij baat hebben bij Tai Chi:
“Voor mij persoonlijk betekent Tai Chi dat ik me bewuster ben van mijn grenzen, zowel lichamelijk als mentaal, en dat ik beter naar m'n lichaam leer luisteren. Bovendien ben ik op het moment bezig m'n medicatie voor een te hoge bloeddruk voorzichtig iets te minderen. Al met al ben ik erg blij met deze mogelijkheid.”

In de Tai Chi doe je oefeningen om de relatie tussen lichaam en geest te leren kennen en de weerbaarheid en veerkracht te vergroten. Wellicht zouden we allemaal baat hebben bij een half uurtje Tai Chi aan het begin van de werkdag?

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina