Over MindUp

Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische problematiek moeite om te werken, een goede dagstructuur op te bouwen of ondervinden problemen bij dagelijkse activiteiten en het zelfstandig wonen. MindUp zet deze mensen weer in hun eigen kracht.

Rehabilitatie

Rehabilitatie is een vorm van ondersteuning tijdens het herstel van de cliënt, gericht op het dagelijks functioneren. Persoonlijke begeleiding, woonbegeleiding en dagbesteding gericht op persoonlijke ontwikkeling zijn allemaal vormen van rehabilitatie. Naast of aansluitend op de psychiatrische behandeling kan rehabilitatie beschouwd worden als een revaliderend onderdeel, waarmee de cliënt maatschappelijk kan re-integreren.

Rehabilitatie maakt dagelijkse levensverrichtingen onderdeel van de zorg. Na psychologisch herstel en leren omgaan met een aandoening, komen werk, opleiding, sociale inclusie en burgerschap aan de orde. De cliënt werkt samen met de professional aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het verhogen van de kwaliteit van leven.

Werken, leren, activiteiten en wonen

MindUp heeft verschillende vestigingen in de provincie Friesland. Onze medewerkers bieden begeleiding op vier gebieden: werken, leren, activiteiten en zelfstandig wonen. Zo goed mogelijk functioneren op deze gebieden zorgt ervoor dat mensen weer kunnen meedoen in de samenleving.

Cliënten kunnen bijvoorbeeld trainingen volgen waar ze vaardigheden leren die nodig zijn bij het wonen en werken, of onder begeleiding werkervaring opdoen bij een extern bedrijf of binnen een werkplek van MindUp. Voor sommigen is het meedoen aan activiteiten een eerste stap naar herstel. Ook daarbij geven de medewerkers van MindUp begeleiding.

Onze medewerkers zijn gespecialiseerde hulpverleners, verpleegkundigen en traject-, activiteiten- en woonbegeleiders.

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina