Open dag MindUp Heerenveen

Geplaatst op 11 juni 2013

MindUp dagbesteding, onderdeel van GGZ Friesland, opende op donderdagmiddag 30 mei de deuren van haar pand aan de Uhlweg in Heerenveen voor bezoekers (buurtgenoten, familieleden en collega's). Op deze open dag konden de inwoners van Heerenveen een kijkje nemen in het pand. De bezoekers maakten op een informele manier kennis met de cliënten van MindUp en de werkzaamheden die ze verrichten. Cliënten verrasten de bezoekers met de vele producten en diensten die ze vanuit het pand leveren.

Locatie Uhlweg
De locatie aan de Uhlweg bestaat al meer dan tien jaar. Toch weten maar weinig mensen van MindUp af en weet bijna niemand welke producten en diensten door de cliënten geleverd worden. Tijdens de open dag werd getoond wat de locatie allemaal te bieden heeft, namelijk: een restaurant, een receptie, een zorgadministratie, een houtwerkplaats, een garage, een creatieve ruimte, een inpakplaats en een schildersatelier. De cliënten halen voldoening uit hun werk bij MindUp en waren er trots op om hun werkomgeving te laten zien.

Veel bedrijvigheid in één pand
In de garage worden verschillende auto's opgeknapt. In Heerenveen zijn de cliënten gespecialiseerd in het restaureren van oldtimers. Ook al is de auto een wrak, met veel plezier en enthousiasme knappen de cliënten de auto's op. Ook voor kleinere dingen zoals reparaties op APK-keuringen kunnen mensen hier terecht. Verder heeft MindUp een aantal grote klanten. Zo worden spullen ingepakt voor verschillende grote bedrijven zoals HEMA, DA, ZANDSTRA en Etos. Er wordt van alles ingepakt, van sneeuwdekens tot tandenstokers. Ook is er een creatieve ruimte in het gebouw. Hier maken de cliënten onder andere kleding, kussens en boekenleggers. In de houtwerkplaats worden verschillende tuinmeubels gemaakt. Verder worden er ook vogelhuisjes en bloempakken in elkaar gezet. Daarnaast worden er oude, versleten houten meubels opgeknapt. De cliënten maken graag meubels en andere houten objecten op verzoek.

Ervaringen bezoekers
De hele middag was er veel doorloop in het pand en de bezoekers waren onder de indruk van de mogelijkheden en eindproducten van de dagbesteding in Heerenveen. De bezoekers hebben de mogelijkheid gehad om in gesprek te gaan met de cliënten over hun werkzaamheden en ervaringen. De cliënten vertelden vol passie over hun werkzaamheden en dit maakte indruk op de bezoekers.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina