On tour met WMO Smallingerland

Geplaatst op 5 september 2014

Het was een zonnige dag vandaag! Mooi dat er een hele delegatie van 10 WMO leden van de gemeente Smallingerland werkbezoek kwam, om kennis te maken met GGZ Friesland en MindUp in de regio Drachten. De fiets was de gehele dag het vervoersmiddel voor de raadsleden.

Vanaf 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor alle ondersteuning in het kader van de Wmo, voor mensen met een beperking. Dit betekent voor de cliënten van MindUp en de bewoners van de BW, dat zij niet meer bij het CIZ, maar bij de gemeente een indicatie voor begeleiding gaan vragen. Een goede zaak dus, dat de gemeente eens goed wilde begrijpen, wat wij voor deze cliënten betekenen.

Het programma begon om 8.30 uur en werd gestart bij het FACT-team in Drachten. Na een uitleg van de medewerkers van het FACT-team over behandeling en de werkwijze van FACT, ging de hele delegatie onder leiding van Greta Roskam en Douwe Weening op de fiets naar BW De Michaelsberg.

Daar werd onder het genot van een bakje koffie uitleg gegeven door de begeleiders van de BW, over de manier van werken op de BW en de koppeling met FACT, BZW en Trajectbegeleiding. Herstel en Rehabilitatie waren hierin belangrijke onderwerpen. Hierna werden er twee cliënten bezocht die uitleg gaven over de ondersteuning die zij krijgen bij het wonen. Tegen het einde van de ochtend stapte de delegatie weer verder op de fiets om MindUp Reactivering te bezoeken en uitleg te krijgen over verschillende vormen van reactivering en de rol van de trajectbegeleiding daarin. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke door MindUp clienten zelf gemaakte lunch.

De WMO gemeenteleden hebben een helder en duidelijk beeld gekregen van wat GGZ Friesland en MindUp biedt in de omgeving van Drachten in de Gemeente Smallingerland. De samenwerking tussen FACT, Wonen en MindUp versterkt het integraal werken aan alle levensgebieden van de cliënt. En dat is precies de insteek van de gemeente Smallingerland.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina