Nieuws van Beschermd Wonen MindUp Heerenveen

Geplaatst op 2 maart 2016

Een aantal cliënten die bij MindUp wonen aan de Compagnon in Heerenveen, zijn aan de  Kastanjelaan in gebouw F zelf een kamer gaan uitzoeken waar zij naar verwachting in mei kunnen gaan wonen. Op dit moment wordt er keihard gewerkt om het gebouw weer woon klaar te maken zodat er een uitstekende locatie voor MindUp ontstaat. Op deze locatie zullen cliënten verblijven die wat meer begeleiding nodig hebben en langer verblijven. De cliënten gaan er op vooruit met wonen, zij beschikken straks over eigen sanitair, daar waar zij nu in een groepswoning verblijven.

Start Woonschool

De cliënten die eerst op de Compagnon blijven wonen, starten met de Woonschool en bereiden zich voor om later mee te verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Parallelweg. Het gebouw aan de Parallelweg wordt het aankomende jaar voor MindUp verbouwd tot eenpersoons appartementen, waar cliënten kunnen werken aan hun herstel. Doel van de Woonschool is cliënten in een beschermde woonvorm te ondersteunen op hun weg naar zelfstandig wonen.

Familiebijeenkomst

Familie en naastbetrokkenen zijn uitgenodigd om op 1 maart een kijkje te nemen aan de  Kastanjelaan om samen met de cliënten een indruk te krijgen van de nieuwe woonomgeving. Tegelijk konden er vragen gesteld worden over de aanstaande verhuizing en de begeleiding van MindUp. Op 22 maart wordt nogmaals zo’n avond georganiseerd, voor een ieder die eerder niet in de gelegenheid was.

Kennismaking met buurtbewoners

In overleg met de andere gebruikers van de Kastanjelaan worden buurtbewoners geïnformeerd over de ontwikkelingen in de buurt en zullen zij in de zomer worden uitgenodigd om eens kennis te maken met MindUp en de nieuwe buren.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina