MindUp Wonen Heerenveen 'opent' woonvorm langdurige zorg op de Kastanjelaan in Heerenveen

Geplaatst op 12 juli 2016

Afgelopen dinsdag 5 juli heeft een deel van MindUp Wonen Heerenveen zijn intrek genomen in gebouw F aan de Kastanjelaan. Met vele helpende handen van medewerkers, bewoners, verhuizers en vooral familie zijn zij in één dag verhuisd. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de verbouwing van gebouw F en deze is zo verbouwd dat er veertien bewoners kunnen wonen.

De woonvorm is een woonomgeving voor langdurigere zorg; bewoners die langere tijd ondersteuning nodig hebben krijgen hier van MindUp begeleiding bij het wonen. Naast begeleiding bij het wonen biedt MindUp Wonen Heerenveen ook ondersteuning bij mensen thuis (Begeleid Zelfstandig Wonen) en trajecten gericht op de Woonschool, waarbij de doelstelling is binnen twee jaar uit te stromen om zelfstandig te gaan wonen.

Rookvrij

De woonvorm aan de Kastanjelaan is per direct rookvrij. Waar men nog gewend was binnen te mogen roken, is in overleg met medewerkers en cliënten besloten dat er in de nieuwe woonvorm niet gerookt wordt. Dit past goed binnen het leefstijlprogramma van de woonvormen van MindUp en draagt bij aan een frisse en gezonde leefomgeving.  En een gezonde leefomgeving draagt weer bij aan herstel!

Even wennen

Het is even wennen voor de bewoners en het personeel maar iedereen lijkt tot nu toe tevreden over de nieuwe locatie. "We drinken deze week nog even koffie met zijn allen tussen de verhuisdozen maar het voelt gelijk al gezellig aan".

De meeste bewoners hebben hun spullen al uitgepakt en er hun eigen plekje van gemaakt. Bewoners zijn er vooral over te spreken dat zij nu een plek voor zichzelf hebben; de groepswoningen op de Compagnonsstraat werden gedeeld met meerdere personen.

Bewoners vinden het gezellig en benoemen meer aanspraak te hebben, zowel met elkaar als met andere bezoekers van de Kastanjelaan. Ook is een loopje naar het restaurant van MindUp makkelijk gemaakt voor een kopje koffie, praatje en lekkere lunch. Vanaf augustus kunnen bewoners ook een warme maaltijd kiezen in het restaurant aan de Kastanjelaan tussen de middag. De kok zorgt voor gevarieerde, gezonde maaltijden en bewoners kunnen kiezen hoe vaak per week zij deze af willen nemen.

Met de verhuizing is ook het telefoonnummer van de BW gewijzigd. MindUp Wonen Heerenveen is vanaf nu bereikbaar op telefoonnummer 0513-619267.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina