MindUp Wonen Heerenveen actief in de wijk

Geplaatst op 20 oktober 2016

MindUp werkt graag actief mee in de maatschappij en (rol)herstel van de cliënt staat hierbij voorop. Vanuit Wonen vinden we het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een rol in de maatschappij naar succes en tevredenheid invulling te geven. Goede contacten met de familie en reactivering is een belangrijk onderdeel, maar ook de rol als buurtgenoot staat hoog in het vaandel. MindUp Wonen Heerenveen zet zich in voor en met de buurt!

Locatie Langdurige zorg Gebouw F

MindUp Wonen Heerenveen heeft met haar locatie voor langdurige zorg sinds 5 juli j.l. haar intrek genomen in 'Gebouw F' aan de Kastanjelaan te Heerenveen. Om kennis te maken met buurtgenoten werd er daarom een samenkomen georganiseerd tussen bewoners, omwonenden en personeel. Onder het genot van een hapje en drankje was er ruimte voor een gezellig praatje en konden omwonenden een kijkje nemen in de woonvorm waarbij een aantal bewoners hun kamer lieten zien. De reacties waren heel positief!

Burendag & de Woonschool

In het kader van Burendag heeft de Woonschool-locatie aan de Compagnonstraat meegeholpen met de organisatie van de opening van het sportveldje in de wijk in samenwerking met de Jozefschool en buurtbewoners. Op een zonnige zaterdagmiddag kwamen buurtgenoten samen om de opening te vieren en werden er diverse spelletjes georganiseerd. De wijk kent een diversiteit aan culturen wat zorgde voor een grote variatie in hapjes en drankjes. Bewoner Fokke heeft een groot talent voor schilderen en hielp mee met een muurschildering aan het veldje en bewoonster Anneke (zie foto) liet de buurt mee proeven aan diverse specialiteiten uit het restaurant van MindUp aan de Kastanjelaan.

Verhuizing Woonschool

Daarnaast worden ook de buurtgenoten van de nieuwe Woonschool-locatie aan de Parallelweg uitgenodigd voor een kennismaking. Deze zal op 22 november plaatsvinden. Huidige bewoners van de Woonschool aan de Compagnonstraat zullen medio maart 2017 hun intrek nemen in de oude Batavusfabriek.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina