MindUp werkt samen met het CIOS aan een gezonde leefstijl en destigmatisering

Geplaatst op 16 november 2016

Het Friesland College heeft in Heerenveen de opleiding CIOS. Samenwerking met MindUp was niet direct het eerste waar een ieder op school aan dacht. Maar, met wat doorzettingsvermogen is het ook dit jaar weer gelukt een ‘maatjesproject’ op te zetten.

Wat houdt dit nou precies in, zo’n ‘maatjes project’?

Cliënten van MindUp die iets aan hun leefstijl willen doen, kunnen zich aanmelden als kandidaat. Deze cliënten worden vervolgens gekoppeld aan een CIOS student. Deze fungeert vervolgens als maatje voor de cliënt.

De Cliënt kan zelf aangeven welke sport hij of zij wil doen. Dit kan van alles zijn: voetbal, fietsen, wandelen, zwemmen en andere soorten sport of activiteiten. De maatjes helpen de cliënt in het begin van het jaar een doel te stellen.  Aan het eind van het jaar wordt samen vastgesteld of de doelen behaald zijn.

Met het maatjesproject denkt MindUp de sociale en sportieve vaardigheden van de cliënt te verbeteren. Sport is een belangrijk middel om de gezondheid te bevorderen. Daarnaast gaat de cliënt mee naar de sportschool en ontmoet daar ook andere sporters.

Naast het verbeteren van de leefstijl, dient het maatjesproject nog een ander doel. De studenten van het CIOS leren een jaar lang om te gaan met mensen met een psychiatrische beperking. Zij leren de clienten te motiveren, te enthousiasmeren en over te halen vooral door te zetten. En de clienten leren hen dat het soms ook anders kan lopen in het leven, maar dat iedereen er toe doet!

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina