MindUp start met leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’ in Beschermde Woonvormen

Geplaatst op 28 januari 2016

‘Een gezond lichaam draagt bij aan mee kunnen doen in de samenleving’

Een bewuste leefstijl en gezonde voeding dragen bij aan herstel van mensen die begeleiding ontvangen in een beschermde woonvorm. Daarom gaat MindUp in 2016 van start met het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’. Ingemarit van der Wal, directeur van MindUp: ‘Bij MindUp ondersteunen we onze cliënten op hun weg naar herstel. Daarbij realiseren we ons hoe groot de invloed van een gezond lichaam is op het kunnen meedoen. Met het Leefstijlprogramma Zo Fit als je Kunt dragen we daar heel graag aan bij!’

Als het zelfstandig wonen door een psychisch of psychiatrisch probleem niet goed gaat, kan MindUp hierbij ondersteunen. Werken aan een bewuste levensstijl is een belangrijk onderdeel in de begeleiding die cliënten van MindUp ontvangen. Vanuit deze gedachte is het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’ opgezet. Maandelijks wordt in de beschermde woonvormen aandacht besteed aan een thema met betrekking tot een gezond leefstijl. Voorbeelden hiervan zijn voedingsvoorlichting, meer bewegen, stoppen met roken en weerbaarheid.

Bewust worden van je eigen gezondheid

De cliënten in de woonvoorzieningen van MindUp hebben deze maand een introductie op een gezonde levensstijl gekregen. Bewustwording van de eigen leefstijl staat hierbij centraal. Dit begint met meten van bijvoorbeeld bloeddruk, cholesterol en suikerspiegel. Daarna kun je gericht bepalen waarmee je aan de slag wil. Niet omdat het moet, maar vanuit eigen motivatie om aan de slag te gaan met de gezondheid. De begeleiders van MindUp ondersteunen de cliënten in het behalen van hun persoonlijke doelen.

Meer weten?

Op de pagina van 'Zo Fit als je Kunt' zijn alle thema’s die dit jaar behandeld worden terug te vinden op de leefstijlkalender. Voor mensen die zelf aan de slag willen met hun leefstijl, is op de website van MindUp maandelijks een factsheet te vinden. Deze factsheet geeft een aantal handige tips om ook zelf ook bewuster en fitter te gaan leven.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina