MindUp Reactivering Franeker beleeft de wedstrijd Heerenveen- Vitesse

Geplaatst op 25 oktober 2013

Ieder jaar schenkt Univé twintig voetbalkaarten aan MindUp Reactivering Franeker. Patiënten die deel nemen aan Sporten en Bewegen kunnen hiermee kiezen uit een aantal wedstrijden. Zaterdag 19 oktober mocht MindUp naar de wedstrijd Heerenveen-Vitesse. Om half acht vertrok iedereen in de MindUp-bus richting Heerenveen. De MindUp-supporters hadden er zin in en men ging voor de winst. De vorige wedstrijden waarbij deze groep supporters aanwezig waren zijn gewonnen.

Toen de groep bij het stadion aankwam konden ze direct het Fries volkslied inzetten. De wedstrijd is een belevenis voor velen en iedereen genoot van de positieve sfeer. De wedstrijd kwam in het voordeel voor Heerenveen en de MindUp supporters gingen mee ‘uit hun dak’. Zeker gezien Alfreó Finnbogason het eerste doelpunt scoorde. Heerenveen zat goed in de wedstrijd en met 1-0 gingen ze de rust in.

In de pauze zorgden de supporters voor de inwendige mens; men ging drinken halen en een patatje eten, waarna ze weer helemaal klaar waren voor de tweede helft. Kenny Otigba schoot vervolgens de tweede treffer voor Heerenveen binnen.

De spelers van Vitesse kwamen echter door de verdediging van Heerenveen heen en scoorden tweemaal achter elkaar. De spanning was hierdoor om te snijden: met nog drie minuten van de blessuretijd stonden de ploegen op gelijke hoogte. Een mooi schot van Vitesse wist op het laatste moment echter de genadeklap toe te brengen aan Heerenveen: 3-2.

Ondanks het verlies heeft iedereen weer een mooie avond gehad. Alle supporters van MindUp Reactivering Franeker willen Univé hiervoor bedanken!

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina