MindUp organiseert Afrikaanse kerstmarkt voor Serious Request!

Geplaatst op 5 december 2013

Patiënten en medewerkers van MindUp organiseren van 9 tot en met 20 december op terrein Groot Lankum in Franeker een kerstmarkt voor Serious Request. Het thema is Afrika. De Afrikaanse hutten en ook een deel van de producten zijn door de patiënten van MindUp als onderdeel van hun reactivering vervaardigd. Ook de catering wordt door hen verzorgd.

Dit jaar geeft het organisatiecomité de markt nog een speciaal tintje. In het kader van Serious Request kan er deelgenomen worden aan verschillende activiteiten om de bewustwording van het belang van schoon drinkwater te vergroten. Daarnaast kunnen bezoekers verschillende kerstaccessoires aanschaffen, een workshop volgen of genieten van livemuziek, eten en drinken. Zelfs is er een eigen versie van het glazen huis, waar tegen betaling nummers aangevraagd kunnen worden. Alles om geld in te zamelen voor het goede doel van dit jaar. De volledige van de opbrengst van de kerstmarkt wordt gedoneerd aan Serious Request.

Optredens
Dit jaar zullen er speciale live optredens zijn. Op 11 december komen de Blierbekjes en Kimswerd Delight sfeer brengen op de kerstmarkt. In de avond van 17 december zal troubadour Gerard Rinsma en DETSLAIF optreden.

Een andere wereld
Aan de buitenkant lijkt het nog een gewone kas, maar op het moment dat je binnenstapt, waan je je in een compleet andere wereld. Op creatieve wijze zijn er verschillende huisjes gebouwd en wordt er een Afrikaans landschap gecreëerd. Het gehele dorp wordt gemaakt van hout dat afkomstig is van pallets, zodat het na afloop op een milieuvriendelijke manier weer afgebroken kan worden.

Jaarlijks terugkerend succes
De kerstmarkt in Franeker is een jaarlijks terugkerend evenement en trekt jaarlijks al vele enthousiaste bezoekers. Voor zowel medewerkers als patiënten is het bouwen van de kerstmarkt een hele happening. Vanaf september zijn de werkzaamheden begonnen en het blijft altijd spannend of alles op tijd af zal zijn. De patiënten hebben er vertrouwen in: ‘Het zal dit jaar weer een groot succes worden!’.

Openingstijden
De markt is op doordeweekse dagen van 09.00 - 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur te bezoeken. En op de woensdagavond 11 december van 18.00-21.00 en dinsdagavond 17 december van 18.00-21.00. U bent van harte welkom in de bloemisterij aan het Filosofenpad 3 te Franeker.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina