Meubelstoffeerderij MindUp haalt grote stoffeerorder binnen

Geplaatst op 8 april 2013

Op de meubelwerkplaats in Sneek werken de patiënten van MindUp aan de grootse stoffeerorder, die ooit is binnengehaald. Voor Theater de Koornbeurs te Franeker worden 315 stoelen bekleed. De Theaterstoelen waren hoognodig aan een make-over toe en worden door MindUp voorzien van een fris en nieuw uiterlijk.

Gezien de grootte van de order werkt de stoffeerderij in etappes. Deze zomer levert MindUp de eerste serie van 115 stoelen aan, de tweede serie volgt na de zomer en begin 2014 zal de laatste serie geleverd worden, waarna er in totaal 315 stoelen in een nieuw jasje zijn gestoken. Gemiddeld zijn er ongeveer tien mensen per week mee bezig. Werkzaamheden die komen kijken bij deze opdracht zijn onder andere het ontwikkelen van een mal en het uitknippen en naaien van de stoelhoezen.

De stoffeerderij krijgt opdrachten binnen van zowel particulieren als bedrijven. De meeste opdrachten omvatten het bekleden van meubels, daarnaast komen er ook orders binnen voor het bekleden van bootkussens en het maken van gordijnen voor boten. ‘Naast het werk voor particulieren is het leuk als bepaalde bedrijven met een stoffeer klus kiezen voor onze stoffeerderij', zo zegt Durk Boersma.

Hieronder een impressie van de meubelstoffeerderij in Sneek:

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina