Kom in de Kas bij MindUp Franeker groot succes

Geplaatst op 12 april 2013

Zaterdag 6 april opende de groente- en bloemenkwekerij van MindUp Franeker samen met 200 bedrijven in heel Nederland de kasdeuren voor het grote publiek. Ruim 300 mensen bezochten de kassen in Franeker!

‘Zo'n dag als deze willen we elke dag wel"

Afgelopen weekend vond de 36e editie van Kom in de Kas plaats in 23 regio's verspreid over Nederland. Afgelopen zaterdag om 10.00 uur stonden de cliënten van MindUp allemaal klaar op het terrein van Groot Lankum. Ze hadden er zin in om alle gasten te ontvangen en met trots hun werkplek te laten zien. Ruim 300 mensen bezochten de kassen, waaronder veel gezinnen. Alle kinderen kregen een tasje met leuke artikelen mee. De acht cliënten van MindUp die de gasten hebben ontvangen waren erg enthousiast: "Zo'n dag als deze willen we elke dag wel!".

Project Groen

In de bloemen- en groentekassen in Franeker wilden de cliënten graag hun werkplek laten zien. Ze verkochten verbouwde bloemen en groenten in de winkel op het terrein. Veel van de bezoekers hebben hier een bosje tulpen gekocht. De bijzondere kassen in Franeker worden geleid door het arbeidsmatige project Groen van MindUp. Hier oefenen mensen om de eigen mogelijkheden terug te vinden en daarmee te re-integreren richting samenleving. Er heersen nog steeds veel stigma's over mensen met psychiatrische aandoeningen. Zaterdag hebben de cliënten laten zien waartoe ze in staat zijn en dat veel van die stigma's onterecht zijn!

Downloads

Trots op de cliënten en de medewerkers

Kom in de Kas bij MindUp Franeker was een groot succes. "We zijn trots op medewerkers die het dergelijk project al jaren begeleiden en nieuwe impulsen blijven geven en daarin al meegaan in rehabilitatie en participatie", aldus alle medewerkers die op de dag aanwezig waren.

Downloads

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina