Inspirerende kookworkshop bij MindUp

Geplaatst op 31 oktober 2014

Afgelopen vrijdag 24 oktober kregen medewerkers van de keukens van MindUp, onder toeziend oog van meesterkok Albert Kooy, een inspirerende kookworkshop. Doel van deze workshop was het werken met pure en ‘echte’ producten. MindUp wil zowel cliënten als collega’s bewust maken van wat ze eten.  Dit past binnen de visie van MindUp op het belang van gezonde voeding.

Tegenwoordig komt men snel in de verleiding om voor ‘gemaksvoedsel’ te kiezen. Magnetronmaaltijden en ander voorgeproduceerd voedsel ligt voor het grijpen in de schappen van de supermarkt. Het is makkelijk en lang houdbaar maar heeft totaal geen voedingswaarde. Dit verklaart mede de toename van onze welvaartsziekten.

Zélf koken
‘Ga terug naar de natuur, eet van het land, gooi de industriële pakjes, potjes en flesjes aan de kant en ga zelf weer koken’. Ambachtelijke chefs hebben de taak om het goede voorbeeld te geven. Albert Kooy doet dat; hij durft in deze tijd op te staan en zijn visie uit te dragen. Op deze manier zijn de medewerkers van MindUp ook aan het werk gegaan. Zonder het gebruik van pakjes, potjes en flesjes hebben ze samen een aantal  gezonde en eerlijke gerechten bereid.

Gezonde visie
Gezonder, natuurlijker, lekkerder, echter, van betere kwaliteit en gericht op de toekomst: winst voor iedereen. MindUp wil deze visie graag blijven uitdragen. Op Wilhelminaoord worden daarom kookworkshops georganiseerd waar iedereen aan deel kan nemen. En in de restaurants van MindUp eet u natuurlijk ook puur, eerlijk en gezond. Meer informatie over kookworkshops bij MindUp is te vinden in de brochure 'Wilheminaoord'.


Heerlijke en zelfdgemaakte gerechten tijdens de kookworkshop van Albert Kooy

Downloads

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina