Groepsbegeleiding

Werken

Voor mensen met psychische en psychosociale problemen is het niet altijd vanzelfsprekend om een reguliere baan te hebben of om zelf andere mensen op te zoeken. Als mensen een tijd niet hebben kunnen werken, kunnen ze de dagelijkse structuur en het contact met anderen missen. De afstand naar een betaalde baan wordt na verloop van tijd steeds groter. MindUp biedt diverse vormen van dagbesteding met arbeidsmatig karakter. Hierdoor leren mensen weer wennen aan structuur, hiërarchie en het aannemen van opdrachten. Op basis van de persoonlijke doelen van onze cliënten plaatsen we iemand waar hij het beste tot zijn recht komt.

Welke werkplekken zijn er?

MindUp beschikt over een breed netwerk op het gebied van leer- en werkervaringsplekken bij externe bedrijven. Hier begeleiden wij cliënten on the job. Daarnaast heeft MindUp diverse interne werkplekken: van houtwerkplaats tot bedrijfsrestaurant en van administratief werk tot schoonmaakwerk. Er zijn vijf verschillende soorten werkplekken waar de cliënt aan de slag kan:

Tijdens het werk wordt de cliënt ondersteund en begeleid door een activiteitenbegeleider. MindUp heeft diverse werkplekken verdeeld over de provincie Friesland.

Leren

Als iemand er een tijdje uit is geweest, kan de afstand tot een betaalde baan groot zijn. Vooral als deze persoon ook geen geschikte werkervaring of opleiding heeft of andere vaardigheden mist.

Cliënten kunnen bij MindUp cursussen en trainingen volgen. Zij kunnen net die ervaring opdoen die ze nodig hebben om weer aan de slag te kunnen op de arbeidsmarkt of bij MindUp weer leren wennen aan de structuur van werken. Mind Up geeft ook ondersteuning en advies bij het starten van een externe opleiding.

Welke opleidingen en cursussen zijn er?

We bieden verschillende cursussen, zoals een computercursus of een cursus schilderen of fotografie. Maar we bieden ook trainingen om gezond te leren leven of te leren omgaan met financiën.

Activiteiten

Soms is de stap te groot om aan het werk te gaan. Dan is het goed om te beginnen met een activiteit. Ook als iemand wel werkt, maar daarnaast graag mee wil doen aan een cursus of activiteit of andere mensen wilt ontmoeten, kan dat ook. Er zijn veel verschillende activiteiten waar de cliënten uit kunnen kiezen.

Deelnemen aan een activiteit of gewoon een goed gesprek?

In onze centra kan men zich voor één of meerdere dagdelen opgeven voor een activiteit. De mogelijkheden zijn heel divers; van schilderen tot zwemmen en van deelname aan een leesclub tot fitness. De cliënten zijn vrij om te kiezen wat bij hen past: individueel of samen, met elkaar in het centrum of buiten met anderen.

Ze ontmoeten nieuwe mensen, ontdekken welke activiteiten bij hen passen en krijgen inzicht in hun eigen mogelijkheden voor de toekomst. Ook organiseren we regelmatig diverse leuke uitstapjes.

Naast cursussen en activiteiten kunnen ze ook gewoon binnenwandelen voor een kop koffie en een goed gesprek. We hebben diverse inloophuizen die laagdrempelig te bezoeken zijn.

Voor aanmelding of overleg over een cliënt, kunt u altijd contact opnemen.

Quote

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina