Groenkwekerij MindUp opent deuren voor een kijkje achter het glas van de kas

Geplaatst op 2 april 2013

Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2013 vindt de 36e editie van Kom in de Kas plaats in 23 regio's verspreid over Nederland. Op zaterdag 6 april opent de groente- en bloemenkwekerij van MindUp Franeker samen met 200 bedrijven in heel Nederland de kasdeuren voor het grote publiek.

Achter het glas  

Deze bijzondere bloemen- en groentekas wordt geleid door het arbeidsmatige project Groen van MindUp. Hier oefenen mensen om de eigen mogelijkheden terug te vinden en daarmee te re-integreren richting samenleving. Op deze zaterdag laten zij zien waar ze trots op zijn: de kunst van teelt, van verse en smakelijke producten. Daarnaast wordt er een rondleiding door en uitleg over de groentekwekerij gegeven aanraken, ruiken en proeven mag! Een deel van de verbouwde bloemen en groenten wordt ook verkocht in de winkel op het terrein. Ook levert MindUp elk jaar eenjarig plantgoed aan de gemeente Franekeradeel . Voor de kinderen zijn naast de kassen de dieren op het terrein ook interessant.

MindUp 

Het is niet niks wanneer je door een psychische aandoening tijdelijk niet meer volledig kunt meedraaien in de maatschappij. Regelmatig zorgen psychische klachten ervoor dat mensen moeite hebben met werk. Of ze kunnen door hun psychiatrische stoornis geen goede dagstructuur opbouwen en ondervinden problemen bij hun dagelijkse activiteiten en het wonen.

Gelukkig helpt MindUp deze mensen weer op weg. De medewerkers van MindUp helpen de patiënt de eigen mogelijkheden terug te vinden en daarmee te re-integreren richting samenleving. Dit gebeurt door ondersteuning bij Wonen, Werk en Dagbesteding. De bloemen en groentekas is een mooi voorbeeld van de verschillende werkvormen die MindUp aanbiedt.

U bent zaterdag 6 april van 10:00 tot 17:00 van harte welkom! Een uitje voor iedereen en helemaal gratis. Kom in de Kas Filosofenpad 3 te Franeker. Parkeren kan op het terrein zelf.

Voor meer informatie over Kom in de Kas, kijk op http://www.komindekas.nl/ of bel of mail gerust met de afdeling Marketing en Communicatie van GGZ Friesland via pr@ggzfriesland.nl of 058-2848715.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina