Geslaagde open dag MindUp Wonen in Leeuwarden

Geplaatst op 2 april 2012

Afgelopen zaterdag had de woonvorm voor cliënten met een autisme spectrum stoornis een open dag bij  MindUp Wonen in Leeuwarden. Deze open dag vond plaats in het kader van de nationale Autismeweek (31 maart tot 6 april 2012).

De belangstellenden kregen een film te zien met korte uitleg door GZ psycholoog Liesbeth de Wilde, die specifiek werkzaam is voor cliënten met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). Verpleegkundige Swannet Storm gaf uitleg over de werkwijze van het ASS team. Naast de begeleiding op de 15 plekken van de Beschermende woonvorm geeft het team ASS-specifieke begeleiding bij zelfstandig wonende cliënten (BZW). Ook zijn er inloopuren en wordt er eens per drie weken een thema-avond gehouden. Daarnaast wordt psycho-educatie gegeven en mindfulness afgestemd op ASS cliënten. 

Na de uitleg werden de geïnteresseerde bezoekers rondgeleid op de trainingswoning op locatie Achter de Hoven en op één van de acht appartementen aan de Fruitstraat in Leeuwarden.

Het was de eerste keer dat het Autismeteam open huis hield. Binnenkort zullen alle familieleden van opgenomen- en BZW-cliënten uitgenodigd worden.

Op de foto: Liesbeth de Wilde (staand links achter) geeft op de trainingswoning met behulp van een beamerpresentatie uitleg. Rechts staande Swannet Storm.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina