Feestelijke opening Repair Café Sneek

Geplaatst op 18 juni 2014

Sneek – Dit is niet zomaar een Repair Café, maar een uniek samenwerkingsverband tussen zorg- en welzijnsinstellingen, passend binnen de transitie van AWBZ naar Wmo. Hier werken participanten van MindUp en De Noorderbrug en vrijwilligers van Timpaan Welzijn en bezoekers samen bij het repareren van spullen. Samen repareren is het sleutelwoord van alle Repair Cafés in Nederland. Een feestelijke opening van het Repair Café in Sneek vindt plaats op woensdag 25 juni.

Een paar maanden geleden is gestart met een naaiatelier, maar het Repair Café is nu uitgegroeid tot een volwaardige plek waar ook kapotte huishoudelijke apparaten, computers en fietsen ter reparatie aangeboden kunnen worden. In Sneek vinden elke woensdagmiddag bijeenkomsten plaats waar mensen spullen kunnen laten repareren. De participanten van MindUp en De Noorderbrug en vrijwilligers van Timpaan Welzijn helpen met het repareren en herstellen.

Woensdag 25 juni zal wethouder Sjoerd Tolsma de openingshandeling verrichten van het Repair Café Sneek, waarna hij een korte toespraak zal houden over dit mooie initiatief wat past in de transitie van AWBZ naar Wmo. Ook zal Catrien Flisijn, manager van De Noorderbrug het woord voeren. Voor de genodigden is er vooral veel ruimte om samen met de participanten en vrijwilligers de locatie te bekijken en de door hen meegebrachte kapotte huishoudelijke apparaten of kleding te repareren. Andere geïnteresseerden zijn welkom om vooral eens langs te komen in het Repair Café dat, behalve in de zomervakantie, elke woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend is en zich bevindt in Poort 20, Oude Koemarkt 20 Sneek.

Landelijk concept
Repair Cafés bestaan in het hele land. Het zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Het gereedschap, materiaal en de reparatiedeskundigen zijn op locatie aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Elke bezoeker kan van thuis kapotte spullen meebrengen en samen met een deskundige repareren. Vaklieden als naaisters, techneuten en fietsenmakers staan vrijwillig klaar om samen alle mogelijke spullen te repareren.

In de huidige consumptiemaatschappij is het een prachtig alternatief voor het weggooien van spullen. Het initiatief is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en hun te laten ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina