Feestelijke opening nieuwe kas bij MindUp

Geplaatst op 11 mei 2017

MindUp, onderdeel van GGZ Friesland, helpt mensen met een psychische kwetsbaarheid bij wonen, werken en meedoen in de maatschappij. Een van de projecten van MindUp is EcoFarm: op een biologische en duurzame manier verse groenten en kruiden kweken voor de kantines en keukens van GGZ Friesland. En dat sluit weer prachtig aan bij het leefstijlprogramma van MindUp, waarin veel aandacht is voor gezond bewegen, eten en leven voor zowel cliënten als medewerkers.

Om de groenten en kruiden te kunnen kweken, is onder leiding van Living Foods en met subsidie van provincie Fryslân een nieuwe kas aangelegd en ingericht op het terrein van GGZ Friesland in Franeker. Hiermee heeft het concept (H)eerlijk, bewust en lokaal eten ook in Franeker een boost gekregen. Inmiddels maken twee restaurants van GGZ Friesland al volop gebruik van de opbrengst van de kas. MindUp probeert de opbrengst de komende jaren te verdubbelen, zodat ook cliënten die op het terrein wonen vers kunnen koken met producten uit eigen grond.

Om dit project met elkaar te vieren, wordt de kas op woensdag 17 mei om 13.00 uur feestelijk geopend door gedeputeerde Michiel Schrier. Naast de officiële opening, bestaat het bezoek uit een rondleiding door Ingemarit van der Wal, directeur van MindUp, en Timo ter Voort, directeur van Living Foods, een – uiteraard – biologische lunch en gesprekken met cliënten die op het terrein in het groen en in de kas werken.

Wat: Feestelijke opening van de kas van MindUp door gedeputeerde Michiel Schrier van provincie Fryslân

Waar: Groot Lankum, Burgemeester Dijkstraweg 6 in Franeker

Wanneer: Woensdag 17 mei 2017

Hoe laat: Van 13.00 tot 14.00 uur

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina