Feestelijke opening MindUp Drachten!

Geplaatst op 29 april 2015

Op 23 april opende MindUp op feestelijke wijze haar deuren van de twee nieuwe locaties in Drachten.
Wethouder Marja Krans (Gemeente Smallingerland) hield tweemaal een speech waarin zij haar waardering voor MindUp niet onder stoelen of banken stak.

Het initiatief van MindUp om samen met Noorderbrug dagbesteding aan te bieden, wordt zeer gewaardeerd.
'Er wordt veel teveel vergaderd in het kader van de Wmo. Jullie geven hier het goede voorbeeld: gewoon doen!' Zelf gaf ze daar ook op een ludieke wijze invulling aan, door op een bijzondere MindUp fiets, dwars door een muur te fietsen op de Accolade vestiging.'Een beetje briek is niet erg, aan iedereen mankeert wel iets', lachte zij met voldoende zelfreflectie.

De bezoekers van de opening konden vervolgens met een ouderwetse schoolbus tussen de locaties heen en weer rijden. Het schoolreisje gevoel kwam er als vanzelf bij! Door de cliënten en begeleiders van MindUp waren heerlijke hapjes en drankjes gemaakt, waar zichtbaar van genoten werd.

MindUp biedt in Drachten op twee locaties dagbesteding aan. In het Kompas ontmoeten onze cliënten de cliënten van Noorderbrug en in het gebouw van Accolade ontmoeten onze cliënten medewerkers van de gebiedsteams van Smallingerland, MEE Friesland, Maatschappelijk Werk Friesland en de GGD. Op deze manier wordt er heel concreet invulling gegeven aan participatie en integratie. Zowel de medewerkers als de cliënten van MindUp Drachten zijn zeer tevreden over de verhuizing van hun oude locatie naar deze nieuwe panden.

Op de foto wethouder Krans en manager Anna Jongstra, in spanning voor de fietsact.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina