Feestelijke opening De Tille in Franeker in de week van 7 t/m 11 september 2015

Geplaatst op 17 augustus 2015

De Tille staat midden op het terrein van Groot Lankum in Franeker. De afgelopen maanden is het gebouw van binnen verbouwd om het gebouw voor veel meer mensen aantrekkelijk te maken.

Als het aan ons ligt wordt de Tille het bruisend hart van Franeker waar mensen elkaar ontmoeten, waar het gezellig is en waar wat te doen is. Overdag en in het weekend kunnen mensen inlopen, een spelletje doen en familie of ander bezoek ontvangen. Medewerkers van de woonvoorzieningen begeleiden de bewoners van het terrein in het weekend en medewerkers van MindUp doen dit door de week.

MindUp zorgt vanaf 7 september zo snel mogelijk voor heerlijke koffie met huisgebakken taart en een uitgebreide, heerlijke en gezonde lunch volgens het alom geprezen MindUp (h)eerlijk en bewust eten concept in De Tille.

De komende weken wordt er nog erg hard gewerkt om De Tille een nieuwe look & feel te geven die past bij een gezonde leefstijl en duurzaam omgaan met materiaal. MindUp is met cliënten aan het timmeren en schilderen dat het een lieve lust is. Uit de hele provincie komen cliënten meehelpen om het werk op tijd af te krijgen.

Door de keuken te verbouwen is er ruimte gecreëerd waar onze cliënten een mooie werkplek krijgen. Ze leren in de keuken o.a. snijtechnieken en krijgen kookles. In het bedrijfsrestaurant doen de cliënten horeca ervaring op en leren ze werken in de bediening en achter de kassa.

In het midden van de Tille komt de nieuwe MindUp winkel. Dit is een belangrijke plek voor onze cliënten om te leren omgaan met klanten, de kassa en klantgerichtheid.

De winkel zal in drie gedeelten worden opgedeeld: verse groente en fruit, kleding en de bekende MindUp artikelen die door cliënten worden gemaakt in de hele provincie. Wat is dat handig, om na de lunch meteen even de groente voor het avondeten mee te nemen en een cadeautje voor die verjaardag waar je heen moet.

Het restaurant wordt op dit moment geschilderd en opgefrist, zodat iedereen zich er straks weer thuis voelt. Ook de meubels worden weer, net als op de Hege Wier in Leeuwarden, zelf gemaakt in de werkplaatsen van MindUp. Accountmanager Janneke de Jong doet haar best om er weer een mooi geheel van te maken.

Houdt in de eerste week van september onze aankondigingen in de gaten. Wij maken er een feestje van en hopen zoveel mogelijk mensen te mogen begroeten in De Tille vanaf 7 september aanstaande. De eerste dagen doen we dat met speciale aanbiedingen waar je je vingers bij aflikt. Dus volg je neus en kom eten bij MindUp!

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina