Ervaringsdeskundigen

MindUp begeleidt mensen met een psychiatrische stoornis of psychosociale problematiek, die hun beperkt bij het wonen, werken en meedoen in de samenleving. De samenleving verandert en van mensen met een psychiatrische stoornis wordt steeds meer gevraagd. De nadruk ligt op handelen vanuit eigen kracht, met zelfredzaamheid als doel, zodat ze (meer) mee kunnen doen in de samenleving. Uitgangspunten waar we bij MindUp iedere dag samen met de cliënten hard en gepassioneerd aan werken. Wij zoeken een collega om ons daarbij te ondersteunen in de rol van ervaringsdeskundige.

De kern van de functie is om vanuit een ervaringsdeskundige achtergrond een bijdrage te leveren aan de begeleiding en behandeling van cliënten met ernstige psychiatrische problemen en zo eigen deskundigheid en ervaring vanuit de praktijk professioneel in te zetten. Het doel van de functie is om de positie van cliënten te versterken, zodat de regie over het eigen leven meer bij cliënten zelf komt te liggen.

Voor GGZ Friesland zijn wij per direct op zoek naar meerdere

ervaringsdeskundigen
24 tot 32 uur per week


Functie-informatie:

 • U observeert, begeleidt en ondersteunt cliënten bij hun dagelijkse werkzaamheden en stimuleert hun zelfredzaamheid. U bezoekt de cliënten in hun eigen sociale omgeving.
 • U ondersteunt cliënten bij het herwinnen van eigen kracht en het vermogen om keuzes te maken. U schept voorwaarden die bevorderend zijn voor hun herstelproces om op die manier een ander perspectief in het leven te krijgen.
 • U stimuleert en ondersteunt cliënten bij het opzetten, onderhouden en/of uitbreiden van hun sociale netwerk.
 • U vormt voor de cliënten de verbinding tussen formele en informele zorg en tussen cliënt en hulpverlener.
 • U stimuleert persoonlijke verzorging bij cliënten en geeft informatie over hygiëne, veiligheid en fysieke leefomstandigheden.


Wij vragen:

 • U beschikt over het diploma HBO Ervaringsdeskundige in de zorg (Associate Degree) of u rondt deze opleiding binnenkort af met een diploma.
 • U hebt persoonlijke ervaring met verslaving en/of psychiatrie en de behandeling daarvan en hebt hierin zelf een herstelproces volledig doorgemaakt. In het afgelopen jaar bent u niet in behandeling geweest voor psychische- of verslavingsproblematiek bij GGZ Friesland. U hebt voldoende afstand van de eigen doorleefde ervaringen.
 • U kunt eigen ervaringsproblematiek toepassen in de begeleiding van cliënten. U hebt voldoende tact, invoelend vermogen, geduld en creativiteit om cliënten te stimuleren en te activeren tot activiteiten in het kader van hun herstelproces.
 • U kunt goed zelfstandig werken en u kunt goed samenwerken binnen een multidisciplinair team.
 • U hebt een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid die aansluit bij de doelgroep en u hebt een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid om te kunnen rapporteren.
 • U beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur een auto.
 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure is, dat u een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.


Wij bieden:

 • Inschaling in FWG 40;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ, en secondaire arbeidsvoorwaarden zoals onder meer een fietsenplan en bedrijfsfitness regeling.
 • Een dienstverband voor de duur van één jaar. Daarna wordt gekeken naar de mogelijkheid van verlenging van het dienstverband.


Inlichtingen en sollicitatie:

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met Pepijn Hofstede, teammanager Herstelcentrum Friesland, telefoon 06 835 24 777.

Informatie over beide organisaties kunt u vinden op de website www.ggzfriesland.nl en www.mind-up.nl.

Uw sollicitatie per e-mail, onder vermelding van vacaturenummer MU 17074 kunt u vóór 1 september 2017 sturen naar vacatures@ggzfriesland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina