Ervaring opdoen voor beste ondersteuning inwoners

Geplaatst op 7 oktober 2013

De gemeente Heerenveen start samen met andere partijen de proef ‘Meedoen in Heerenveen’. Aanleiding voor deze proef is de wetwijziging die regelt dat vanaf 1 januari 2015 de Rijksoverheid zorgtaken overdraagt aan de gemeente: de decentralisatie. Deze wetswijziging moet leiden tot  bredere maatschappelijke ondersteuning aan inwoners. De gemeente Heerenveen en een aantal andere partijen willen praktijkervaring opdoen voordat de decentralisatie wordt ingevoerd. Dit gebeurt in de wijk Nijehaske. De uitvoering van de proef start naar verwachting midden oktober 2013 en duurt tot begin 2014.

Wethouder Lykele Buwalda: “Met deze proef willen wij onderzoeken welke vragen er in de nabije toekomst op ons afkomen en wat nodig is om deze vragen goed te beantwoorden. We willen nu al zoveel mogelijk ervaring opdoen om in de toekomst de hulpbehoevende inwoners gericht te kunnen ondersteunen.”

Proef in Nijehaske

Het is de bedoeling dat de proef plaatsvindt in een klein en overzichtelijk gebied in de gemeente Heerenveen, zoals de wijk Nijehaske. Daarnaast is het de bedoeling dat er een beperkt aantal inwoners deelneemt aan de proef.

Samenwerking

De proef ‘Meedoen in Heerenveen’ is een vervolg van het project ‘Skillslab’. Onder andere de gemeente Heerenveen, Stichting Caleidoscoop, Zorggroep Alliade en MindUp deden in het project ‘Skillslab’ onderzoek naar nieuwe ondersteuningvormen voor de zorg. Deze partijen gaan nu ook samenwerken in de proef ‘Meedoen in Heerenveen’. Zij hebben daarnaast samenwerking gezocht met Zorgbelang Fryslân, het Centrum indicatiestelling zorg unit Zwolle (CIZ), Zorgkantoor Friesland en wijkvereniging Nijehaske

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina