Een dagje anders dan anders

Geplaatst op 1 oktober 2018

Herstel zit soms ook in betrokken partners van medewerkers

Binnen de beschermde woonvorm hebben bewoners af en toe behoefte een dag ‘anders dan anders’. Een dag waar je weken later nog over kunt vertellen en waar je nieuwe energie van krijgt. Over deze behoefte wordt bij medewerkers thuis aan de keukentafel gepraat. ‘Dat gun je iedereen!’, zo dacht Koos, de partner van een medewerker binnen de Woldenhof. Hij hoorde dat ook in een beschermde woonvorm eenzaamheid ervaren kan worden en dat ook daar soms behoefte is aan meer beleving. Koos wilde vanuit medeburgerschap graag iets betekenen en kwam in actie!

Koos is chauffeur op de lijndienst van Arriva en heeft een tijdelijke bewoner van de Woldenhof gevraagd om een dagje mee te toeren en inzicht te krijgen in het vak van buschauffeur. Bewoner Pierre was wel toe aan deze belevenis en zag een dag met Koos helemaal zitten.

Op tijd uit bed, dat lukte Pierre die dag beter dan welke dag eerder. Om 07.10 uur met een gevulde broodtrommel bij de bushalte wachten om in te stappen bij je ‘collega’: geen enkel probleem! Even achter het stuur zitten, de provincie door toeren, mensen ontmoeten, gezamenlijk koffie drinken en lunchen. Pierre kwam vermoeid, maar heel gelukkig terug op de Woldenhof. Hij sprak ons dagen laten nog aan om ons te bedanken voor een dag met een medeburger met herstelgenen en om te vertellen hoe waardevol deze dag voor hem was. 

Zo doen we dat op de Woldenhof!

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina