De Tille in Franeker

Geplaatst op 2 juni 2016

Sinds april is er een activiteitencommissie gevormd die samen met cliënten, familieleden, vrijwilligers en medewerkers van MindUp en GGZ Friesland van de Tille het bruisend hart willen maken op het terrein Groot Lankum in Franeker. MindUp is verantwoordelijk voor het aanbod tijdens de werkdagen. De woonafdelingen op het terrein gaan de avond en weekend activiteiten organiseren. Zo valt er de hele week iets te beleven in de Tille en zijn de weekenden voortaan ook gezellig.

Op 20 mei vond de feestelijke aftrap plaats, het begin van de Tille ‘nieuwe stijl’. Tot onze verrassing stond de eerste groep belangstellenden al voor de deur. We konden vijftig gasten verwelkomen vanuit de verschillende afdelingen op dit terrein maar ook bezoekers van buiten het terrein. Vanzelfsprekend is de stimulans van personeel van de diverse afdelingen daarbij belangrijk, alleen op stap gaan is soms een drempel.

Miranda de Jager, woonbegeleider van team KVB Lankwert, was één van de gastvrouwen op 20 mei en hield een toespraak om een ieder van harte welkom te heten. Zij legde de nieuwe stijl uit en het belang van de inbreng van de cliënt  en zijn of haar familie.

Vanaf zaterdag 4 juni is de Tille elke zaterdag en zondagmiddag open. Eens per maand zal op de vrijdagavond een grote activiteit georganiseerd worden. De activiteitencommissie werd al overspoeld met uitdagende ideeën. Het ging van een Filmavond, cabaret en een band, tot aan een sixties avond en een Indonesische markt.

De biologische hapjes en gezonde sapjes verzorgd door de cliënten van MindUp vielen goed in de smaak.

Wil jij ook deel uit maken van een enthousiaste groep om verrassende activiteiten aan te bieden in de Tille?

Meld je dan aan bij de activiteitencommissie.

femke.kremer@ggzfriesland.nl

sanne.van.der.mei@ggzfriesland.nl

miranda.jager@ggzfriesland.nl

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina