Dansvoorstelling in Franeker groot succes

Geplaatst op 14 februari 2018

Ruim zestig bezoekers van verschillende afdelingen hebben een prachtige avond beleefd, georganiseerd door MindUp. Ze bezochten 'Wachten op Visite': een dansvoorstelling over eenzaamheid. In de voorstelling waren persoonlijke verhalen vertaald naar dans, muziek en tekst. 

In 2017 vierde deze voorstelling de première in de Harmonie in Leeuwarden, waarop MindUp onderzocht of het mogelijk was om de voorstelling  in Franeker te spelen. De Wende bleek daarvoor geschikt te zijn.

Met mooie muziek werden de toeschouwers ontroerd en opgevrolijkt. Er werd gelachen en gehuild. Na afloop van de voorstelling ontstond er een gesprek tussen de deelnemers en het publiek.

Opvallend was hoeveel bezoekers mee konden praten over eenzaamheid. Voor de organisatie een duwtje in de rug om meer activiteiten op de avond te organiseren, in het kader van ontmoeting en herstel. Hiervoor wordt een werkgroep opgericht, waarvoor deelnemers worden gezocht van afdelingen in Franeker. Aanmelden kan bij Ymie Stenekes.

Misschien kwam de mooiste uitspraak wel van een van onze cliënten: "herstellen doe je niet zelf, maar samen." Waarop een groot applaus volgde.

Ingemarit van der Wal, MindUp

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina