Cliƫnttevredenheidsonderzoek bij MindUp via tablet groot succes

Geplaatst op 18 maart 2016

In 2015 hebben we voor het eerst met een tablet een tevredenheidsonderzoek gedaan onder de cliënten van MindUp dagbesteding.

We gaven een cliënt een tablet met daarop een App met een vragenlijstje. De cliënt mocht de tablet een paar weken gebruiken (ook privé) en kreeg de verantwoordelijkheid om andere cliënten te vragen mee te doen aan het onderzoek. Dat bleek een groot succes: er hebben totaal 280 cliënten meegedaan!

De uitkomsten van het onderzoek zijn voor ons verrassend en leerzaam. 96% van de cliënten is tevreden over MindUp, en 94% zou MindUp ook aanbevelen bij anderen. Daarnaast is 96% van de cliënten tevreden over hun activiteitenbegeleider en 90% van de cliënten is tevreden over hun trajectbegeleider. 80% van de cliënten heeft een actueel trajectplan en weet wat daar in staat.

Er was ook ruimte voor verbeterpunten. Opvallende opmerkingen zijn: Cliënten willen schonere toiletten, meer activiteiten voor hoger opgeleiden, concreter begeleid worden om werk te krijgen,  af en toe wat lekkers bij de koffie en eens iets leuks doen met elkaar: een dagje uit.

De managers van MindUp gaan aan de slag met de verbeterpunten en koppelen dit terug aan de cliënten. In 2016 doen we weer een nieuwe meting en hopen we weer veel van onze cliënten te leren.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina