Cliënten MindUp exposeren in kerk Tzummarum

Geplaatst op 2 augustus 2017

Cliënten van MindUp uit Franeker zijn dagelijks bezig met het maken van prachtige schilderijen en andere mooie werken. Omdat zij hier trots op zijn, is het idee geboren om een expositie te gaan organiseren. En dit is gelukt!

Er is gekozen om met een thema te werken en dit thema is: Samen.

In de kerk van Tzummarum is de expositie van 1 juli tot en met 9 september elke zaterdag te bekijken tussen 13.30 en 17.00 uur.

De expositie vindt plaats in het kader van ‘Tsjerkepaad’. In 2004 is op initiatief van de Raad van Kerken Friesland gestart met het openstellen van een 25-tal kerken in de zomermaanden op de zaterdagmiddag. Dit is uitgegroeid tot de openstelling van meer dan 250 kerken in geheel Friesland (incl. de Friese Waddeneilanden) met wel 40.000 bezoekers.

De meeste deelnemende kerken zijn in 2017 in de zomermaanden wekelijks op de zaterdagmiddag geopend (van 13.30 tot 17.00 uur), andere minder vaak. Vrijwilligers staan klaar om als gastheer of gastvrouw iets over de geschiedenis van de kerk te vertellen en er is veelal zelfs koffie of thee. Als extra worden er vaak activiteiten georganiseerd zoals exposities, concerten of speciale fiets- en wandelroutes. Maar de kerken of kerkjes kunnen u ook uitnodigen tot rust en bezinning.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina