BW Heerenveen heeft een eigen moestuin bij de volkstuinvereniging

Geplaatst op 29 mei 2015

Op zaterdag 23 mei 2015 zijn we op de beschermde woonvorm in Heerenveen gestart met een eigen moestuin bij de volkstuinvereniging in Heerenveen. Voordat we zijn gestart, zijn we met een aantal mensen bij de vereniging langs geweest om te kijken. Meteen werden velen enthousiast en wilden dolgraag meedoen aan dit project. Binnen de Beschermde woonvorm in Heerenveen hebben tien mensen aangegeven graag te willen meedoen. Een aantal mensen neemt een eigen perceel van 1 meter bij 4 meter en een aantal mensen neemt als groep een moestuin. Het perceel dat we bij de volkstuinvereniging hebben gehuurd, is in totaal 100 m2, namelijk 25 meter bij 4 meter.

Het was afgelopen zaterdag hard werken. In totaal hebben we 15 bedden gemaakt. Eén bed is 1 meter bij 4 meter. Naast het maken van bedden, moest er onkruid  worden gewied. Nadat we dat hadden gedaan, hebben we flink wat groenten gekocht en geplant.

Gedurende deze dag maakten enkele bewoners opmerkingen als: “hier kan geen valium tegen op”, “buurvrouw wat heeft u daar in de tuin?”, “wat is het toch gezellig om zo met elkaar bezig te zijn”,' 'heerlijk dat geluid van vogels om je heen en de rust die hier is”.

Om de moestuin goed te onderhouden, is het belangrijk dat we regelmatig (minimaal twee keer in de week) bij de moestuin aanwezig zijn om onder andere onkruid te verwijderen en planten water te geven. Bij de start van dit project zal in het begin regelmatig begeleiding aanwezig zijn. Het doel is te leren om zelfstandig een moestuin te onderhouden.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina