BW De Schuur in Drachten gesloten per 1 juli 2015

Geplaatst op 15 juli 2015

Vorig jaar september zijn de bewoners van De Schuur in Drachten samen met hun begeleiders gestart met een ambulantiseringstraject. GGZ Friesland en MindUp hebben de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk cliënten te begeleiden naar zelfstandig wonen. Dit is gedaan met ambulante begeleiding vanuit MindUp en behandeling vanuit de huisarts, FACT of basis GGZ.

Naast de ambulantiseringsambitie van GGZ Friesland, was de huisvesting aan De Schuur niet meer van deze tijd. Bewoners deelden een toilet, keuken en douche met een groep, terwijl de meeste mensen een voorkeur hadden voor een zelfstandig appartement. Er zijn snel slagen gemaakt door cliënten en familie vanaf het beginstadium goed te betrekken. De meeste cliënten zijn zelfstandig gaan wonen en de meeste medewerkers vonden elders een werkplek.

De cliënten die nu nog aan De Schuur wonen, worden begeleid vanuit het team aan de Michaelsberg in Drachten. Hiermee blijft de kwaliteit van de begeleiding geborgd in een groot team. Het kantoor aan De Schuur is sinds 1 juli 2015 afgesloten. Na de zomer zijn er nog drie cliënten waar een nieuwe woonplek voor wordt gezocht. MindUp is in gesprek met de woningbouwvereniging om een aantal extra appartementen aan de Michaelsberg te betrekken voor cliënten die nog niet zelfstandig kunnen wonen. Het ligt in de verwachting dat voor het eind van het jaar alle woningen aan De Schuur worden afgestoten.

Het is duidelijk dat er in Drachten hard is gewerkt om van dit ambulantiseringsproject een succes te maken. Zowel door de cliënten zelf, als door diens familie en onze medewerkers. Wij danken iedereen voor zijn of haar bijdrage en wensen de cliënten heel veel succes in hun nieuwe thuissituatie. Met het team aan de Michaelsberg staan wij klaar voor begeleidingsvragen. Door de verhuizing van de inloop van De Schuur april 2015, naar de BW locatie aan de Michaelsberg, hebben we daar vroegtijdig op ingespeeld. Hierdoor weet iedereen ondertussen de weg naar de begeleiding van MindUp.

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina