Beschermde woonvormen van MindUp zetten in op gezonde voeding

Geplaatst op 16 februari 2016

Een bewuste leefstijl draagt bij aan herstel van mensen die begeleiding ontvangen in een beschermde woonvorm. Een belangrijk onderdeel hiervan is bewust omgaan met voeding. MindUp is in 2016 van start gegaan met het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’. Iedere maand komt een thema aan bod dat te maken heeft met een gezonde leefstijl. Februari staat in het teken van een gezond voedingspatroon.

In de maand februari gaan cliënten van de Beschermde Woonvormen van MindUp aan de slag met het maken van gezondere keuzes. De meeste mensen zien het belang van gezonde voeding in, maar vinden het moeilijk om hier bewust mee bezig te gaan. Ongezonde tussendoortjes zijn eenvoudig en goedkoop verkrijgbaar en de verleiding om friet of pizza te bestellen is vaak groot.

De cliënten van MindUp leren dat voor een gezonder voedingspatroon het niet noodzakelijk is om al deze ongezonde producten voortaan te laten staan. Het gaat om het ontwikkelen van een voedingspatroon dat haalbaar is en bij jezelf past. Belangrijke stappen hierin zijn bewustwording van wat je dagelijks eet en waar je op moet letten als je boodschappen doet.

‘Zo fit als je kunt’

Als het zelfstandig wonen door een psychisch of psychiatrisch probleem niet goed gaat, kan MindUp hierbij ondersteunen. Werken aan een bewuste levensstijl is een belangrijk onderdeel in de begeleiding die cliënten van MindUp ontvangen. Vanuit deze gedachte is het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’ opgezet. Maandelijks wordt in de beschermde woonvormen aandacht besteed aan een thema met betrekking tot een gezond leefstijl. Voorbeelden hiervan zijn meer bewegen, stoppen met roken en weerbaarheid.

Meer weten?

Op de pagina van 'Zo Fit als je Kunt' zijn alle thema’s die dit jaar behandeld worden terug te vinden op de leefstijlkalender. Voor mensen die zelf aan de slag willen met hun leefstijl, is op de website van MindUp maandelijks een factsheet te vinden. Deze factsheet geeft een aantal handige tips die aansluiten bij het thema van de maand.

>> Download de factsheet van februari

« Naar overzicht

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina